Adauga o reteta

CURCAN UMPLUT

Ingrediente

Un curcan de cca 2 kg (gata taiat), 100 g orez, 50 g unt, 3 oua, 80 g ceapa, piper, patrunjel, marar, 1 kg castane, sare, ienibahar, 50 ml rom, pipota si ficatul a 2-3 pui.

Mod de preparare

Numai puiul de curcan se poate pregati umplut, deoarece are carnea frageda.Umplutura se prepara astfel:se taie pipota cit se poate de marunt.Ceapa si pipotele se pun intr-o craticioara de 1 1/2 l, impreuna cu untul sau untdelemnul si orezul, se calesc 2-3 minute la foc mic, amestecind mereu, ca sa nu se rumeneasca, apoi se sting cu 1/2 l apa fierbinte, potrivindu-se gustul cu 1/2 lingurita cu sare si o frunza de telina, fierbinte, la foc mic, acoperite, pina scade lichidul si orezul este moale.Cind orezul s-a racit, se adauga ficatul crud, taiat marunt sau trecut prin sita de sirma, ouale intregi, un virf de cutit sau de lingurita cu piper macinat, o lingurita cu virf de cu frunze de marar sau patrunjel taiate marunt, sau din ambele.Se cresteaza coaja tare a castanelor in cruce, ca apa sa poata patrunde in interiorul lor, fierbindu-se in apa clocotita, cit sa le cuprinda bine, cca o ora;apoi se curata coaja exterioara si cea subtire din interior.Se trec prin masina de tocat impreuna cu ficatul crud si pipota (care a fost calita, in prealabil, cu ceapa in 50 g unt sau untdelemn, la foc mic acoperite cca 20 minute , adaugind cite putina apa pina cind se moaie).La tocatura se adauga ouale crude, un virf de lingurita cu piper sau ienibahar macinat, romul si o lingurita rasa cu sare, amestecindu-se bine.Compozitia se pune in cornet si cu ea se umple curcanul sub piele, exact ca si puiul si se frige la fel.

 

home

Economic la IBIS MEDIA Cafenea la IBIS MEDIA Haios la IBIS MEDIA

economic

cafenea bucatarie haios forum

Adauga o reteta

Acorda-ti o sansa. Locuri de munca in strainatate!!!

 

Un sut in fund... un cap in usa... un click aici

Loc de dat cu ... click-ul

AdlandPro World's Classifieds

Un bucatar adevarat apare pe net. Ei te ajuta sa te promovezi!!

 

 

Aperitiv
Aspic
Bauturi
Conserve din fructe
Conserve din legume
Creme
Friptura
Galuste
Mincare cu carne
Mincare din organe
Mincaruri cu oua
Prajituri
Preparate din carne tocata
Preparate din legume
Preparate din peste
Preparate din vinat
Sosuri
Supe