Aperitiv - Aspic - Bauturi - Conserve din fructe - Conserve din legume - Creme - Friptura - Galuste - Mincare cu carne - Mincare din organe - Mincaruri cu oua - Prajituri - Preparate din carne tocata - Preparate din legume - Preparate din peste - Preparate din vinat - Sosuri - Supe

Adauga o reteta

PASTETA DIN CARNE CU SARDELE

Ingrediente

500-600 g carne de vitel, amestecata cu carne de porc mai grasa, 100-150 g ceapa, 100 g unt, 30 ml untdelemn, o cutie de sardele, 50 ml vin, o lingurita rom, cite un virf de cutit condimente de pasteta, o lingurita cu virf sare.

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se caleste intr-o cratita, in untdelemn, 2 minute, apoi se pune carnea taiata in bucati mai mari care se amesteca ca sa se prajeasca la suprafata si se adauga sarea, condimentele, vinul si romul. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperita ca sa ramina carnea suculenta sause introduce cratita la cuptor, tot acoperita; din cind in cind se adauga cite 2-3 linguri de apa, ca sa nu se arda ceapa. Cind carnea s-a muiat, , furculita intra cu usurinta in ea. Dupa ce s-a racit, se trece de trei ori prin masina de tocat, impreuna cu sardelele sicu tot untdelemnul lor. Untul se freca pina cind se inmoaie, se amesteca cu tocatura sise sareaza dupa gust.