Aperitiv - Aspic - Bauturi - Conserve din fructe - Conserve din legume - Creme - Friptura - Galuste - Mincare cu carne - Mincare din organe - Mincaruri cu oua - Prajituri - Preparate din carne tocata - Preparate din legume - Preparate din peste - Preparate din vinat - Sosuri - Supe

Adauga o reteta

CHIFTELE DE FICAT

Ingrediente

150 g ficat de vitel, porc sau pasare, 50 g franzela, un ou, 80 g ceapa, 2 linguri untdelemn, un virf de cutit sau de lingurita piper si ienibahar, nucsoara, o lingurita patrunjel taiat marunt, 1/2 lingurita sare, pesmet, faina.

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se caleste in untdelemn si, dupa ce s-a racit, se da prin masina de tocat, impreuna cu ficatul crud si franzela muiata, o clipa, in apa rece si bine stoarsa.La tocatura se adauga oul intreg,condimentele, sarea si patrunjelul.Compozitia va fi moale.Se fac chiftele si se prajesc.Se servesc , imediat, calde cu cartofi prajiti, soteuri de legume sau cu alte garnituri, sau cu sos de rosii, picant, de mustar, sau ceapa, asociate cu piure de cartofi, ca fel doi.