Aperitiv - Aspic - Bauturi - Conserve din fructe - Conserve din legume - Creme - Friptura - Galuste - Mincare cu carne - Mincare din organe - Mincaruri cu oua - Prajituri - Preparate din carne tocata - Preparate din legume - Preparate din peste - Preparate din vinat - Sosuri - Supe

Adauga o reteta

MINCARICA DE FICAT CU CEAPA

Ingrediente

1/2 kg ficat de vitel, porc sau pasare, 200 g ceapa, 100 g unt sau untdelemn, un virf de cutit sau de lingurita , piper, ienibahar, nucsoara, sare.

Mod de preparare

Ceapa taiata in felii subtiri se caleste in tot untul sau untdelemnul, circa 10 minute, la foc mic, pina cind devine lucioasa, amestecind din cind in cind, ca sa nu se arda.Se pun, apoi 2linguri cu apa, ca sa se moaie mai bine ceapa si se fierbe la foc foarte mic , acoperita, inca 5-6 minute.Cind apa a scazut, se pun ficatul taiat in felii de 2 cm grosime si 4-5 cm lungime si contimendele; se inabusa sub capac circa 10 minute, intorcindu-se pe ambele parti.Ficatul nu se prajeste mai mult, deoarece se intareste.Cind este gata, se presara cu putina sare (dupa gust) si se serveste ca fel intii,sau asociat cu piure de cartofi si cu salate de cruditati sau cu muraturi, ca fel doi.