Aperitiv - Aspic - Bauturi - Conserve din fructe - Conserve din legume - Creme - Friptura - Galuste - Mincare cu carne - Mincare din organe - Mincaruri cu oua - Prajituri - Preparate din carne tocata - Preparate din legume - Preparate din peste - Preparate din vinat - Sosuri - Supe

Adauga o reteta

PASTETA DE FICAT DE VITEL SAU DE PORC

Ingrediente

1 kg ficat de vitel sau de porc, 300 g ceapa, 100 ml untdelemn, 200 g unt, 30 ml rom sau coniac, 150 ml smintina groasa, cite 1/2 lingurita condimente de pasteta (piper, ienibahar, coriandru, nucsoara), 250 g ciuperci, sare.

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se caleste , 2-3 minute, intr-o cratita, in untdelemn, apoi se pun ciupercile bine spalate, taiate felii, lasindu-le sa fiarba acoperite la foc mic, pina cind scade complet apa pe care o lasa.Dupa aceea, se adauga ficatul taiat in feli groase de 3 cm, condimentele, romul sau coniacul.Se lasa ficatul acoperit cca 15-20 minute, intorcindu-l pe toate partile pina cind se moaie, apoi cratita se ia imediat de pe foc, deoarece ficatul se intareste daca se prajeste prea mult.Rece, se trece prin masina de tocat de 2 ori.Untul se freaca pina ce se moaie si se adauga ficatul si smintina amestecindu-se bine; apoi, se adauga dupa gust, sare fina.Compozitia se aranjeaza pe platou, se tine la rece , apoi se orneaza dupa una din metodele aratate la inceputul capitolului sau cu pasta moale se fac sandvisuri.