Aperitiv - Aspic - Bauturi - Conserve din fructe - Conserve din legume - Creme - Friptura - Galuste - Mincare cu carne - Mincare din organe - Mincaruri cu oua - Prajituri - Preparate din carne tocata - Preparate din legume - Preparate din peste - Preparate din vinat - Sosuri - Supe

Adauga o reteta

PASTETA DIN FICAT DE VITEL SAU DE PASARE

Ingrediente

300-400 g ficat, 100 g unt, 100 g franzela, 200 ml smintina groasa dulce, 4 oua, o ceapa mare (150 g), 30 ml rom sau coniac, condimente de pasteta, o lingurita cu virf sare fina.

Mod de preparare

Ficatul crud se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela inmuiata in apa sau lapte si nestoarsa si cu ceapa calita, un miut, in tot untul.La tocatura se adauga galbenusurile , smintina, condimentele, sarea si romul sau coniacul.Albusurile se bat spuma, se amesteca cu compozitia usor, prin rasturnare si apoi, se desarta in forma lunga si ingusta, bine unsa cu unt solid.Se umple numai 2/3 din forma, ca pasteta sa aiba loc sa creasca.Forma se introduce in cuptorul bine incins, neacoperita,in tava cu apa fierbinte, data din timp la cuptor.Se lasa sa se coaca cca o ora.Daca pasteta se rumeneste prea mult, dupa 30 minute se reduce focul. Cind este gata, se lasa sa se raceasca in forma, apoi se trece cu cutitul pe margini, se acopera cu platoul de servit, si apoi, se rastoarna.