Aperitiv - Aspic - Bauturi - Conserve din fructe - Conserve din legume - Creme - Friptura - Galuste - Mincare cu carne - Mincare din organe - Mincaruri cu oua - Prajituri - Preparate din carne tocata - Preparate din legume - Preparate din peste - Preparate din vinat - Sosuri - Supe

Adauga o reteta

OCHIURI ROMANESTI CU SMANTANA

Ingrediente

4 oua, 200 ml smantana, 100 ml lapte, o singura lingurita cu virf de faina, sare, piper, unt, cascaval ras sau telemea rasa.

Mod de preparare

Faina se dilueaza cu laptele rece si smantana, se adauga un varf de lingurita cu sare si, facultativ, un varf ascutit cu piper. Se pregatesc ochiuri romanesti si se aseaza intr-un vas rezistent la foc. Se toarna smantana peste ochiuri, se presara si cascavalul si se pun cateva bucatele de unt deasupra. Se dau la cuptor, cu 10 -15 minute inainte de servire, ca smantana sa se lege cu faina ca un sos.