Adauga o reteta

Prajitura de Craciun cu branza de vaci

Aluat framantat:

370g faina,150g grasime(unt topit),125g zahar tos,1,5 pliculete Praf de copt, 250g branza de vaci, 2 oua, 1 plic zahar vanilat, stafide, alune, fucte confiate (dupa gust).

Mod de preparare

Se amesteca faina cu praful de copt si se toarna intr-un vas. Se adauga zaharul vanilat, untul topit, ouale si branza de vaca. Se amesteca bine ingriedentele cu mixerul. Compozitia se aseaza apoi pe planseta pudrata cu faina si se adauga stafidele,alunele si fructele confiate si se framanta cu mana pana se obtine un aluat neted. Din aluatul obtinut se modeleaza prajitura astfel:pe planseta se intinde cu sucitorul un dreptunghi cu grosimea 3 cm. Laturile lungi se strang in asa fel incat sa se atinga in centru si se indoaie apoi pe latura longitudinala pe jumatate. Se aseaza prajitura pe tava pe care s-a aranjat hartia de copt si se baga la cuptor.

Timp de coacere:45 min obligatoriu!!

Dupa ce s-a copt, prajitura se unge cu dupa 10 min cu unt topit.

Trimisa de dulcika