Adauga o reteta

ALUATURI CARE SE DESFAC IN FOI (IV)

Ingrediente

400 g faina, 250 g unt, margarina sau untura, 120 ml apa, 15 ml zeama de lamiie, un ou, coaja rasa de lamiie, 1/2 lingurita de sare.

Mod de preparare

Intr-un castron se pun 100 g grasime topita, apa rece, coaja si zeama de lamiie, oul intreg si la urma, 300 g faina. Mai intii se amesteca cu lingura, apoi se framinta 8-10 minute, cu mina. Aluatul se asaza pe masa sau pe o foaie de naylon, presarata cu faina. In acelasi castron se pune restul de grasime moale si de faina , care se amesteca pina cind se omogenizeaza, lasindu-l la cald. Aluatul se intinde in foaie dreptunghiulara cu grosimea de 3-4 mm, care se unge apoi cu grasimea si se impatureste ca la varianta II. Aluatul este suficient pentru 4 rulouri coapte in tava de cca 38/26 cm si 3 rulouri, in tava mare.