Aperitiv - Aspic - Bauturi - Conserve din fructe - Conserve din legume - Creme - Friptura - Galuste - Mincare cu carne - Mincare din organe - Mincaruri cu oua - Prajituri - Preparate din carne tocata - Preparate din legume - Preparate din peste - Preparate din vinat - Sosuri - Supe

Adauga o reteta

TURTA CU CACAO

Ingrediente

6 oua, 200 g zahar, 200 g unt, 50 g cacao, 150 g faina, 100 g nuci, 30 ml rom, o lingurita praf de copt, un plic de zahar vanilat.

Mod de preparare

Se pregateste o tava mare de cca. 40 cm, unsa cu margarina solida tapetata cu faina. Albusurile se bat spuma se adauga zaharul tos, zaharul vanilat si romul se bate in continuare pina cind se intareste din nou. Se pun apoi galbenusurile si untul topit se amesteca prin rasturnare de 4-5 ori se adauga faina, cacaua, praful de copt. Se amesteca pina se incorporeaza toate ingredientele. Compozitia se desarta in tava si se niveleaza de-a lungul tavi. Tava se introduce in cuptor si se lasa 30 min., prajitura se lasa sa se raceasca dupa care se taie in diferite forme.

Aperitiv - Aspic - Bauturi - Conserve din fructe - Conserve din legume - Creme - Friptura - Galuste - Mincare cu carne - Mincare din organe - Mincaruri cu oua - Prajituri - Preparate din carne tocata - Preparate din legume - Preparate din peste - Preparate din vinat - Sosuri - Supe

Adauga o reteta

Caltabosi

Ingrediente

1 kg. orez, 1/2 kg ficat de porc, 1/2 de plaman, 1,5 kg de carne de la cap, 1 inima, 300 gr. de slanina de langa cap,intestine mai groase de la porc, 1 ceapa, sare, piper, cimbru, maioran

Mod de preparare

Carnea, plamanii, inima si 150 gr de slanina se pun la fiert. Cand se vede ca sunt cam pe jumatate fierte, se pune si ficatul. Orezul se fierbe separat. 150gr. slanina se prajeste, apoi se pune si o ceapa la prajit. Dupa ce toate organele si carnea sunt fierte se toaca toate si se amesteca cu slanina prajita, ceapa si orezul. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, maioran si se framanta bine, avand grija sa nu se sfarme prea tare orezul.
Intestinele se curata bine de tot, se spala in multe ape reci, si se umplu cu amestecul rezultat. Se leaga apoi la capete, se pun intr-un tifon toti caltabosii si se pun la fiert. Sa dea vre-o doua clocote. Apoi se scot, se lasa la racit si se servesc reci sau prajitzi.
v