Aperitiv - Aspic - Bauturi - Conserve din fructe - Conserve din legume - Creme - Friptura - Galuste - Mincare cu carne - Mincare din organe - Mincaruri cu oua - Prajituri - Preparate din carne tocata - Preparate din legume - Preparate din peste - Preparate din vinat - Sosuri - Supe

Adauga o reteta

Chiftele cu verdeata

Ingrediente

½ kg carne, 2 oua, miezul de la o felie mai groasa de franzela, 1 ceapa, verdeata, sare, piper, pesmet, 250 g ulei, ½ kg cartofi, muraturi sau salata

Mod de preparare

Se curata carnea de pielite si se da de doua ori prin masina de tocat impreuna cu ceapa, miezul de franzela inmuiat in apa si stors. Se adauga apoi ouale, verdeata tocata marunt, sare, piper si se amesteca bine. Se ia dupa aceea cantitatea necesara si cu mina uda se da forma dorita, rotunda sau lunguiata. Se dau prin pesmet si se prajesc in ulei bine incins. Se servesc cu cartofi prajiti si cu muraturi sau salata